Μελέτη σε παιδιά

Δημοτικού και Γυμνασίου

Ποια είναι τα οφέλη της μελέτης στο δημοτικό;

Η μελέτη αποτελεί ένα πολύ βασικό παράγοντα στη ζωή των μαθητών. Είναι πρωταρχικό μέλημα να ακολουθείται ο σωστός τρόπος εκμάθησης της από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Στη πρώτη δημοτικού που το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα στη σχολική ζωή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη, ώστε να μάθει εξ’ αρχής να μελετά μεθοδικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στη μετέπειτα σχολική ζωή να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες κατά τη μελέτη του.

Είναι σημαντικό η μελέτη να γίνεται με έναν ειδικό που να γνωρίζει το πώς να διαχειριστεί το κάθε παιδί ξεχωριστά και πώς να του διδάξει τον τρόπο που μαθαίνει. Η μελέτη βοηθά τα παιδιά να εδραιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές που έχουν ήδη κατακτήσει μέσα στη τάξη. Επίσης, η εξάσκηση και η επανάληψη είναι απαραίτητες προκειμένου να υπάρξει μάθηση.

Ακόμα αναπτύσσουν εξατομικευμένες στρατηγικές μελέτης, καθώς επίσης μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κι άλλες διδακτικές πηγές όπως εγκεκριμένες παιδαγωγικές πλατφόρμες και επιπλέον διδακτικό υλικό. Επιπροσθέτως, αναπτύσσουν και δεξιότητες αυτο-οργάνωσης και διαχείρισης του χρόνου. Αυτές είναι δεξιότητες που χρησιμεύουν σε όλες τις πλευρές της ζωής του και δεν περιορίζονται στα σχολικά πλαίσια.

Μέσω της μελέτης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους. Μαθαίνουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, αρχίζουν να προσπαθούν για τις δυσκολίες τους και παίρνουν ικανοποίηση από τα επιτεύγματά τους. Τα παιδιά σιγά-σιγά μαθαίνοντας τον σωστό τρόπο μελέτης αποκτούν σταδιακά ανεξαρτησία και αίσθημα ευθύνης της ολοκλήρωσης των καθημερινών εργασιών τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι πιο ολοκληρωμένες και εύληπτες οι γνώσεις που αποκομίζουν. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το παιδί έχει τον ελεύθερο χρόνο ώστε να παίξει και να κάνει άλλες ασχολίες που τον ευχαριστούν.

Η μελέτη αποτελεί αφορμή για την καλλιέργεια δεσμών επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο γονέα και τον δάσκαλο, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς υποστηρικτές του παιδιού στη μαθησιακή του πορεία.

Ποια είναι τα οφέλη της μελέτης στο γυμνάσιο;
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2ΩΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Οι μαθητές που συμμετέχουν στα τμήματα σχολικής μελέτης του κέντρου μας προετοιμάζονται καθημερινά για όλα τα μαθήματα της επόμενης ημέρας και για την ξένη γλώσσα. Το πρόγραμμα μελέτης διαρκεί 2 ώρες την ημέρα, 1 ώρα διαρκεί η μελέτη των Φιλολογικών μαθημάτων και 1 ώρα η μελέτη των Θετικών (Μαθηματικά, Φυσική κλπ).

Το πρόγραμμα Μελέτης Γυμνασίου καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του σχολείου, επαναλήψεις και προετοιμασία για τα διαγωνίσματα, και επιπλέον ασκήσεις για καλύτερη εμπέδωση και αφομοίωση της ύλης.

Βασικός σκοπός είναι οι μαθητές να μελετούν αξιοποιώντας τον χρόνο τους και τις δυνατότητες τους στο 100%.

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας μαθαίνουν στο παιδί πως να μελετάει με βάση χρονοδιάγραμμα και πλάνο μελέτης, λύνουν όλες τις απορίες και καλύπτουν τα ‘κενά’. Με τη μέθοδό μας οι μαθητές ενισχύονται με αυτοπεποίθηση και καλλιεργούν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για την καλύτερη επίδοσή τους.

Οι καθηγητές του κέντρου μας είναι απόφοιτοι ανώτατων σχολών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και πολλή αγάπη για τα παιδιά.

Η ενημέρωση γονέων γίνεται σε καθημερινή βάση ώστε να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια για την πρόοδο του παιδιού.

Οι μαθητές:


1. Έρχονται καθημερινά μετά το σχολείο και διαβάζουν όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας με την επίβλεψη έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού.

2. Ετοιμάζουν όλες τις γραπτές και προφορικές εργασίες και ελέγχονται για αυτές.

3. Μαθαίνουν να συγκεντρώνουν τη μελέτη τους σε συγκεκριμένο χρόνο και να προσεγγίζουν τη γνώση με κριτικό πνεύμα.

4. Κάνουν συχνές επαναλήψεις ώστε να καλύπτουν συστηματικά τα κενά τους με εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται από το φροντιστήριο.

5. Προετοιμάζουν έγκαιρα τα τεστ τόσο τα καθημερινά όσο και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

6. Αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά μαθησιακές δυσκολίες που εμποδίζουν την πρόοδο τους.

Protonio

Οι στόχοι μας:


  • Καθημερινά κι ακούραστα να λύνουμε τις απορίες των μαθητών μας σε όλα τα επίπεδα.
  • Γνωρίζοντας τις ανάγκες κάθε τάξης, θέτουμε σωστές βάσεις σε κάθε μάθημα, για να αποτρέψουμε μέλλουσες δυσκολίες.
  • Να καλύπτουμε τις καθημερινές εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών αλλά και να διδάσκουμε τρόπους θα διευκολύνουν το ατομικό τους διάβασμα.
  • Πέραν των εκπαιδευτικών γνώσεων, τα παιδιά μαθαίνουν την αλληλοβοήθεια, τον αλληλοσεβασμό, τον συναγωνισμό αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό.
  • Τακτικές ενημερώσεις και συζητήσεις με τις γονείς, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για την πρόοδο των παιδιών τους.